Je hond laten ontwormen

Als je net een puppy hebt gekocht of gekregen dan wil je zo goed mogelijk zorgen voor de puppy. Ontwormen is hier een onderdeel van en is zeer belangrijk voor de gezondheid van je puppy.  Elke puppy heeft namelijk last van wormen omdat de puppy melk gedronken heeft van de moeder. In moedermelk zitten namelijk altijd wormen. 

Hoe kan ik mijn hond ontwormen?

Het ontwormen van je hond hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan dit laten doen door de dierenarts maar je kan dit ook eenvoudig zelf doen. Er zijn verschillende behandelingen bekend, maar de meest gebruikte en de beste is het gebruikmaken van ontwormingsmiddelen die in een spuitbus zitten. Hierdoor kan je eenvoudig de ontwormingsmiddelen in de bek van de hond of puppy spuiten want honden vinden ontwormingsmiddelen erg smerig, dus de kans dat ze ontwormingsmiddelen in de vorm van de tablet opeten is heel erg klein. 

 

Waarom is ontwormen belangrijk?

Puppy's en honden die wormen hebben, kunnen erg ziek worden en zelfs doodgaan aan het gevolg van wormen. Als je regelmatig je hond laat ontwormen dan hoef je zeker nergens voor te vrezen. Wormen voeden zich namelijk aan het lichaam van de hond en daardoor groeit een hond niet meer of heel moeilijk. Daarom is en blijft het belangrijk dat je je hond regelmatig laat ontwormen

 

Ontwormingsmiddelen aanschaffen

Als je ontwormingsmiddelen wilt aanschaffen, dan zijn er vele mogelijkheden. Ontwormingsmiddelen zijn namelijk eenvoudig verkrijgbaar via het internet en worden super snel thuis geleverd. Je hebt meestal de ontwormingsmiddelen de volgende werkdag al in huis. Het is ook mogelijk om ontwormingsmiddelen bij een dierenwinkel aan te schaffen en hier kan je ook advies krijgen. De laatste mogelijkheid is dat je ontwormingsmiddelen bij een dierenarts ophaalt. Hierdoor weet je natuurlijk wel dat de ontwormingsmiddelen goed werken en van uitstekende kwaliteit zijn.

 

Hoe weet je of het ontwormen is gelukt?

Als je van start bent gegaan met ontwormen hond, dan is het afwachten of het wel gelukt is. Het duurt namelijk enkele dagen voordat je het effect gaat zien. Als je ontwormingsmiddelen toe heb gediend, dan is het belangrijk dat je de aankomende dagen de ontlasting van je hond in de gaten houdt. Als je kleine witte stippen ziet of complete wormen dan weet je zeker dat de ontwormingskuur heeft gewerkt. Als je na enkele dagen nog niks hebt gemerkt, dan wordt er aangeraden om even contact op te nemen met de dierenarts. Het is dan namelijk mogelijk dat de dierenarts en ander ontwormingskuur gaat gebruiken dat wel helpt.

Geef een reactie