Je tuin klaar maken voor de zomer? Dat doe je zo

De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en ook de eerste voorjaarsbloemen zijn alweer te zien.. Het is duidelijk: het voorjaar is begonnen en de zomer komt er weer aan! De hoogste tijd dus om je tuin zomerklaar te maken, zodat jij straks samen met je gezin op de warme zomerdagen heerlijk van de zon kunt genieten. Maar wat moet er ook alweer allemaal gebeuren in de tuin en wat heb je nodig voor een summerproof tuin? Je leest het in dit blog.

 

Breng de basis op orde 

Je tuin zomerklaar maken begint met de basis: het netjes maken van de tuin. Dit betekent dat je al het onkruid uit de tuin verwijdert, afgevallen bladeren weghaalt en dode takken opruimt en weggooit. Maak vervolgens muren, ramen en het meubilair in de tuin schoon en zorg ervoor dat je waar nodig een likje verf aanbrengt. Veeg tenslotte het terras schoon en je bent klaar voor de volgende stap!

Zorg voor comfort 

Nu je de basis van de tuin weer op orde hebt gebracht, kun je gaan kijken naar de inrichting van de tuin. Ben je nog tevreden met het tuinmeubilair en de manier waarop je de tuin ingedeeld hebt, of wil je toch aan herinrichting gaan doen? Misschien heb je ook nog wat extra meubilair nodig, zoals een nieuwe parasol, parasolvoet of een plek waar je ‘s zomers heerlijk kunt ontspannen. Maak, voordat je de tuin gaat inrichten en/of nieuw meubilair gaat aanschaffen, een plattegrond waarin je de tuin opdeelt in verschillende gebieden met een eigen functie. Bekijk vervolgens hoeveel ruimte je precies hebt per gebied en bekijk welke afmetingen je nieuwe meubilair, zoals je nieuwe loungesets, kunnen hebben. Vervolgens kun je de producten bestellen en hier je tuin mee inrichten. Daarna is het tijd voor de volgende stap!

De puntjes op de ‘i’

Is je tuin weer helemaal netjes en heb je het geheel mooi ingericht met je nieuwe tuinmeubilair? Dan is het nu tijd om het geheel helemaal af te maken. Plant bloemen en planten die op verschillende momenten prachtig bloeien, zo zorg voor een mooie, stralende tuin waar je de hele zomer lang plezier van hebt. Vergeet ook zeker de accessoires niet, zoals mooie vazen, mooie kleden en prachtige sierkussens voor op je (nieuwe) tuinmeubilair. Vergeet ook zeker de verlichting van de tuin niet. Dit kun je doen met lantaarns, maar ook met fakkels of met kleine slingers tuinverlichting. 

 

Geef een reactie