Mountainbike routes op vakantie

Ben jij iemand die altijd het avontuur opzoekt, sportief is en ervan houdt om andere landen te ontdekken? Dan is het de hoogste tijd om al deze dingen te combineren in één gave ervaring. Een mountainbike vakantie in het buitenland! Speciaal voor mountainbikeliefhebbers zijn er door Europa heen allerlei routes uitgezet. Hier kan je je gang gaan zonder dat je rekening hoeft te houden met voetgangers. Tegelijkertijd geniet je uiteraard ook van de prachtige natuur om je heen. Doe vandaag nog inspiratie op en ga binnenkort het mountainbike avontuur aan samen familie of vrienden. 

De Vogezen

De eerste aanrader is om met je mountainbike af te reizen naar de Vogezen. Dit is een middelhoge bergketen in het noordoosten van het mooie Frankrijk. Het is een populaire vakantiebestemming en het biedt volop de kans om de omgeving met de mountainbike te ontdekken. Je fietst door prachtige bossen, langs ontelbare meertjes en onderweg kom je ook nog eens cultuurbezienswaardigheden tegen. Een klein nadeel van een mountainbike vakantie naar de Vogezen, is dat het weer niet altijd meezit. In de zomer zit je redelijk veilig, maar in het voorjaar kunnen de temperaturen nogal wisselend zijn. 

Costa Blanca 

Wil je garantie dat je mooi weer hebt tijdens jouw mountainbikeavontuur? Dan is het aan te raden om naar de Costa Blanca te gaan. Dit is een kustgebied in Spanje. Je vindt er leuke stadjes zoals Benidorm, Alicante en Murcia. Naast dat je er veel culturele hotspots vindt, kun je je ook uitleven in de natuur. Het is mogelijk om verschillende mountainbikesroutes te ontdekken. Iedere laat weer een ander deel van de Costa Blanca zien. Daarnaast verschilt per route de zwaarte, het technische niveau en de duur. Ga op onderzoek uit en kom erachter welke routes jij gaaf vindt. 

Langs het Gardameer 

Een andere echte aanrader is om de auto te nemen naar het Gardameer. Het meer ligt in het Noorden van Italië en is het grootste meer van het land. Het landschap eromheen wordt gekenmerkt door prachtige citroenbomen, cipressen en historische dorpjes. Het is daarom ook leuk om van dorp naar dorp te mountainbiken. Begin je jouw avontuur aan de noordelijke kant van het meer, bezoek dan Riva del Gard en Limone Sul Garda. Zit je meer richting het zuiden dan zijn Sirmione en Bardolino echte aanraders. Raak je onderweg uitgeput? Neem in dat geval een plons in het diepblauwe water van het Gardameer. 

Geef een reactie