Waarom zijn er steeds meer mensen die een auto leasen in plaats van kopen?

Het is voor veel mensen erg fijn om in een mooie auto te rijden. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zelf graag zo veel mogelijk luxe willen hebben in een auto. Hierbij kun je dan denken aan verschillende opties die je op een auto kunt nemen. Deze opties zorgen ervoor dat je fijner in de auto zit. Voorbeelden van dit soort opties zijn stoelverwarming en airco. Als je binnenkort een nieuwe auto nodig hebt, zul je vast wel hebben gekeken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt. Je ziet dan dat het kopen van een auto erg duur kan zijn.

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, kan het een goed idee zijn om ook eens naar een andere mogelijkheid dan het kopen van een nieuwe auto te kijken. Zo zorg je er namelijk voor dat je ook rekening houdt met het feit dat er andere manieren zijn om aan een nieuwe auto te komen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto te leasen in plaats van er een te kopen. Dat kan verschillende redenen hebben. De voornaamste reden is het feit dat dit financieel erg aantrekkelijk kan zijn. 

Hoe werkt het leasen van een auto?

Het is van belang dat je weet hoe het leasen van een auto in zijn werk gaat voordat je hier over kunt oordelen. Je kunt namelijk pas over iets oordelen als je weet hoe dit werkt. Bij het leasen van een auto betaal je maandelijks een vast bedrag aan het leasebedrijf. Dit bedrijf is dan nog steeds de eigenaar van de auto, maar jij mag deze voor een bepaalde tijd gebruiken. Meestal duurt een leasecontract enkele jaren, maar dit kan ook langer of korter zijn. Naast de kosten voor het leasen van de auto, spreek je ook een aantal kilometers af wat je per jaar mag rijden. Vervolgens zijn dit naast de brandstofkosten de enige kosten die je maakt aan de auto. Dat komt doordat de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud allemaal geregeld moeten worden door het leasebedrijf. Dit principe wordt ook wel operational lease genoemd.

Waarom is dit zo voordelig?

Veel mensen vragen zich af waarom leasen zo voordelig kan zijn. Je moet de auto immers na enkele jaren weer inleveren waardoor je deze niet kunt verkopen. Wel is het zo dat je vastigheid hebt. Je weet namelijk zeker dat het bij een bepaald bedrag voor brandstof en het leasebedrag blijft. Daarnaast is het voor mensen die vaak van auto wisselen sowieso vaak voordelig om een auto te leasen bij een bedrijf als lease.auto.

Geef een antwoord